10. huhtikuuta 2015

Toffee Blondiet

Blogissa on ollut hieman hiljaiseloa, anteeksi siitä! Sairastuimme kotosalla siihen inhottavampaa tautiin eli örkkätautiin, niin luonnollisesti ei silloin tee mieli leipoa tai kokkailla. :)
Pääsiäisherkutkin jäi etukäteen jakamatta, mutta se oli vain laiskuutta...
Tässäpä tuleekin sitten kerralla useampi postaus! :)



Ekana tää ihan paras ja ihana minkä nyt löysin ja RA-KAS-TUIN!
Englannin kielinen nimi oli Salted Caramel & Dark Chocolate Blondies, mutta otin vapauden lyhentää nimi vaan Toffee Blondeiksi.




Nämä oli NIIIIIIN hyviä, liian hyviä! Mä tein vähä isompaan vuokaan kun alkuperäisessä reseptissä ja näin ollen ei tullut niin paksu kerrosta kinuskia. Muuten tykkäsin pohjan paksuudesta tuossa, että tuohon vuokaan meinaan jatkossakin tehdä, mutta toffeenhan voi tehdä 1,5 kertasena ;) Ei sitä voi liikaa olla ikinä! Vuokani oli sellanen perus peltinen leivontavuoka, missä brownieseja aina teen. Paistoinkin pohjaa vain 20 minuuttia ja silti tuli aika rapsakka siitä. Seuraavalla kerralla vähemmän aikaa vieläkin. Nyt pohja oli enemmän sitkeän keksimäinen kun pehmeä browniemainen.
Suklaana käytin pinnalle maitosuklaata ja tummaa suklaata, koska en ole tumman suklaan fani. Ohjeessa sanottiin maitosuklaalla tulevan liian imelä, mutta tuo sekoitus oli minun makuun juuri sopiva. Taikinaan käytin Fazerin Finlandia-karkkeja, jotka eivät muuten oikein maistuneet meijän perheelle jostain syystä.

Alkuperäinen ohje löytyy täältä:
http://www.errenskitchen.com/salted-caramel-dark-chocolate-blondies/

Blondiet:





157 g gluteenitonta jauhoseosta
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
113g voita
165g  fariinisokeri
4 rkl sokeri
2 isoa munaa
1 tl vaniljasokeria
150g suklaahippuja

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele vuoka.

2. Sekoita kuivat aineet.

3. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.

4. Sekoita kuivat aineet voiseokseen varovasti. Lisää suklaahiput.

5. Paista 20-30 min. ( Vuoasta riippuen. )

6. Jäähdytä.

Toffee:

125 g sokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
125 g voita
1 rkl kuohukermaa
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria

Päälle:

300 g suklaata

1. Laita sokerit ja siirappi pannulle miedolle lämmölle ja sekoittele kunnes on karamellimaista, tumman kullan väristä.

2. Lisää voi ja kerma ja sekoita kunnes tasaista.

3. Jäähdytä hetki ja kaada blondie-pohjan päälle.

4. Jäähdytä taas kunnolla ja lisää sulatettu suklaa päälle.

NAUTI!



 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti