21. maaliskuuta 2015

Belgialaiset vohvelit



Lidliin oli tullut kaikkia ihania leivontajuttuja ja tämä Vohvelirauta on ollut kauan haaveena ja nyt oli vielä herkku värissä niin ei tarvinnut kauan miettiä ostanko! Hintakaan ei ollut paha, viirun verran alta 20€! 
Mukaan tuli parit vaihtolevyt, jolla saa mm.nalleja ja pikkusia vohvelikuppeja tehtyä. Mahtava juttu kun levyt saa siis irroitettu ja kunnolla puhdistettua.



Ohjevihkosessa oli tämä ohje ja sillä aattelin lähteä testi-ajolle! Hirveet määrät oli sokeria ja voita ja mä hintsusti niitä vähensin. Varmasti ois voinut vieläkin ilman että koostumus olisi kärsinyt, mutta makuun ois varmasti jo vaikuttanut vaikkei tietenkään syömäkelvottomiksi ois menneet. :)
Mutta kun nämä oli tosiaan Belgialaisia eikä suomalaisia niin annetaan mennä! 
Viikonloppuna (ja huonoina päivinä) on lupa herkutella!

Taikinan tekokin oli erilainen kun perinteisten vohveleiden, oli kakku-taikinan tyylinen.
Määrää en tarkkaan osaa sanoa mitä taikinasta tulee, koska meille ne sitä mukaan hävis lautaselta kun niitä paistelin. Veikkaisin reipasta 20 kappaletta... Taikinaa oli paljon!




Jauhoina käytin kaikki jämät kaapista kun en hoksannut miten paljon tähän niitä menikään. Oli Schärin C-mixiä, Pirkan jauhoseosta, maissijauhoja ja riisijauhoja. Sekalainen seurakunta! Vaihdoin siis taas vaan normijauhoista gluteenittomiin.
Suluissa on ne määrät mitä mä käytin.


N.24 kpl

5 munaa
200g sokeria (170g)
250g voita (200g)
500g jauhoja (450g)
2 tl vaniljasokeria
5g leivinjauhetta
400 ml maitoa

1. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. 

2. Lisää voisula varovasti sekaan.

3. Vatkaa jatkuvasti ja lisää vuorotellen maitoa ja jauhoseosta (jauhot + leivinjauh).

4. Laita 3 rkl taikinaa per vohveli ja paista n. 5 minuuttia. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti