13. maaliskuuta 2015

Pikkuset Banoffeet

Ajatus Banoffeen perjantain kunniaksi lähti siitä, kun jääkaapissa oli puolikas purkki valmista kinuskikastiketta kondensoidusta maidosta. Haaskioon ei ikinä mitään saa heittää, vaan jotain keksittävä.
Hedelmäkupissa muutama banaani ja keksejä kaapissa... Banoffee! Mikäs muukaan. Mutta koska kinuskia oli vain se puoli purkki, tein pari pientä kupillista piirakkaa ison sijaan.
Käytin kaurakeksejä 100g ja 50g marie-keksejä. Saipahan niitäkin pahvin palasia johonkin mielihyvää tuottamaan. Ne on tavis-kekseinäkin hirveitä, glu vielä pahempia! 




150 g gluteenittomia keksejä 
40 g sulaa voita

½ prk kinuskikastiketta (valmista kond.maidosta)
1 ½ banaania
1 prk kermaa

suklaarouhetta päälle 


1. Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa ja painele kuppeihin/kuppiin. Vie kylmään hetkeksi.

2. Levitä kinuski pohjan päälle ja sen jälkeen viipaloi banaani päälle.

3. Vaahdota kerma ja laita banskujen päälle. Rouhi vielä suklaata päälle!


Yksi pikkukuppi oli juuri sopiva määrä saamaan meijän pikku-perheen sokerihumalaan.
Makiaahan se on mutta hyvvvää :)

P.S En ole edes banaani-fani!



2 kommenttia:

  1. Aivan mahtavia kuvia blogi täynnä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! 💛 Mukava saada kuvista palautetta, kun koen ne heikkoutenani täällä kun on vain puhelin käytössä kuvausvälineenä!

    VastaaPoista