21. maaliskuuta 2015

Savuporopiirakka


Tehtiin perjantaina ruoaksi uunipottuja kylmäsavulohi ja savuporotäyteellä. 
On meijän pikku-miehen herkkua, varsinkin lohi mitä ei meille
Miehen kanssa juuri jäänytkään. :) 

Savuporoa jäi, joten siitä teinkin sitten piirakkaa, joka on aina hyvää! Yleensä aina laitan myös mukaan keltaista paprikaa, mutta kun oli extemporee piirakka, sitä ei just sattunut olemaan vaan laitoin sipulia reippaammin. Joskus oon herkutellut ja laittanut Aura-juustoa. Mukavan suolasta! :)

Tämmöset piirakat on siitä hyviä, että kaikki melkein käy täytteeksi! Ei siitä pahaa tule koskaan! :)


Pohja:

125g voita/margariiniä
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 dl juustoraastetta
1/2 prk rahkaa

Täyte:

1 prk Creme Bonjour Cuisine- Sipuli
2 munaa
100g savuporoa
1 sipuli TAI 1/2 sipulia ja 1/2 paprikaa 
Juustoraastetta
Mustapippuria
Persiljaa




1. Sekoita voi, juustoraaste ja jauhot sekaisin.

2. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi.

3. Taputtele piirasvuokaan. Ja halutessaan esipaista pohjaa hetken.

4. Ripottele sipulisilppu ja poro pohjalle. 

5. Vatkaa munat rikki ja lisää creme bonjour ja mausteet. Suolaa ei tarvitse juurikaan kun porossa on sitä reippaasti.

6. Kaada seos pohjalle ja ripottele persiljaa ja juustoraastetta pintaan.

7. Paista 200 asteella ja 30 minuuttia. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti