13. maaliskuuta 2015

Sesam-sämpylät


Eilen Facebookin Gluteenittomat reseptit-ryhmässä bongasin kertakaikkiaan herkullisten ja kauniiden sämpsyjen ohjeen! Hetihän se oli laitettava jauhot pöllyämään ja iltapalaa tekemään.
Mikään ei ole parempaa kun tuore leipä ja voita päälle. <3

Yleensä aina olen nesteen, hiivan ja psylliumin antanut muhia hetken aikaa, mutta tässä ohjeessa kaikki laitettiin yhtä aikaa ja hyvinpä toimi! En itse ainakaan huomannut mitään eroa maussa tai koostumuksessa, joten tätäkin tapaa voi käyttää.

Ainahan sitä pitää ite vähän lähteä soveltamaan, joten tässä minun versioni leipäsistä.

6 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl kaurahiutaleita
1 dl sesam-siemeniä
1 dl maissijauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 rkl psylliumia
1 rkl hunajaa
1,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä
5 dl lämmintä vettä


1. Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin.

2. Lisää vesi ja öljy ja anna monitoimikoneen hyrskyttää koukuilla 10 minuuttia.

3. Leivo sämpylöiksi ja kohota 30 minuuttia.

4. Paista 225 asteella vartin verran.




1 kommentti:

  1. Nam, itsekin olisin ohjeeseen lisännyt sokerin tilalle hunajan ja jotain siemeniä. Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista