22. huhtikuuta 2015

Tipupihvit

Eli kananpojanjauhelihapihvejä!
Nämä on meijän perheen suosikkeja, harvoin enään tehdään tavisjauhelihapihvejä.
Ovat ihanan pehmeitä ja keveitä. Tällä kertaa käytin pohjana polentan lopun ja toimi äärimmäisen hyvin!! Maissi ja kanahan on maistuva yhdistelmä. 



Tässä kuitenkin perusohje jota voi oman maun mukaan säädellä. Ripaus chiliäkin piristäis makua...

400 g kananpojan jauhelihaa
2 leipäviipaletta
1 dl kermaa
1 sipuli
1 kanaliemikuutio
Vettä 
1 muna
1 rkl timjamia
1/2 tl valkopippuria

1. Murusta leipäviipaleet kulhoon ja lisää kerma ja anna imeytyä.

2. Sillä aikaa laita sipulisilppu pannulle, lisää vettä 1-2 dl ja liemikuutio. Keittele sipulit pehmeiksi ja niin kauan, että neste on haihtunut. Jäähdytä.

3. Lisää kulhoon jauheliha, sipulit, muna ja mausteet. 

4. Lusikoi tai taputtele käsissä pihveiksi ja paista kypsiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti