22. huhtikuuta 2015

Kukkakaali-juustopihvit

Minä harvoin kasvisruokia teen, oon vannoutunut lihansyöjä ja tuntuu, että annoksesta puuttuu jotain jossei lihaa jossain muodossa ole lautasella!
Telkkarissa näin kuitenkin kun Rachel Khoo teki näitä herkullisia pihvejä! Suoraa reseptiä en lähtenyt sen tarkemmin netistä kaivelemaan, vaan vapaasti soveltaen tein nämä.
Nämä oli niiiiin hyviä! Mutta. Mun maha ei oikein kestä papuja ja herneitä, joten kipeäksi tulin näistä pihveistä :(. 
Kokeilkaa te parempi mahaiset näitä silti! Ihania!!!
Telkkarissa nää tehtiin hampurilaisiksi ja kaveriksi oli punasipulichutneyta ja käärästiin salaatinlehden sisään. 



1 prk valkoisia papuja
2-3 dl kukkakaalta
1/2 dl korppujauhoja
1 rkl jauhoseosta
100g emmental-raastetta
1 rkl jauhoseosta
1 rkl persiljaa
Suolaa
Sitruunanmehua
Ripaus muskottipähkinää
Mustapippuria
(1 rkl pähkinärouhetta)

1 muna
Korppujauhoja

1. Keitä kukkakaali pehmeäksi. Mä käytin pakasteversiota niin pikasesti tuli. Jäähdytä.

2. Surauta monitoimikoneessa pavut ja kukkakaali. Älä soseuta niitä, vaan jätä sattumia. 



3. Laita seos kulhoon ja sekoittele kaikki loput aineet, maistele ja lisää mausteita maun mukaan.

4. Tee taikinasta 6-8 pihviä ja pyörittele ne ensin kananmunassa ja sitten korppujauhoissa.



5. Paista öljyssä 4 minuuttia per puoli.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti