10. huhtikuuta 2015

Lentävä Jaakoppi eli Broilerivuoka

Ystäväni kävi pääsiäisenä ihanan vauvansa kanssa kylässä ja yllättäen oli puhe ruoasta. Hän kertoi tästä ruotsalaisesta perinne? ruuasta Lentävästä Jaakobista ja kuullosti sen verran mielenkiintoiselta, että kokeiltava se oli heti! Alkuperäiseen kuuluu banaani, mutta en ole muutenkaan banaaniystävä niin ajatus lämpimään ruokaan laitettavasta banaanista ei innostanut. Vaihto-ehtoisesti siihen kelpuutetaan nähtävästi ananas ja sille linjalle lähdettiin.
Kaapissa ei ollut kuohukermaa, mutta kokeilin ruokakerman vaahtoutumiskykyä ja ihan hyvin toimi! Chilikastikkeena mulla oli joku Sweetchili kastike, joten siitä tuli aika makea. En tiedä millainen kastike olisi se oikea tähän, mutta hyvin passas tuokin.
Tämä oli mun mielestä vielä seuraavana päivänä parempaa!



500g  kanan rintafiletta suikaleina
2 pkt pekonia
5 dl kermaa
1 dl chilikastiketta
1 dl ketsuppia
100 g suolapähkinöitä
1 tlk ananasta
300g tuoreita herkkusieniä
suolaa
mustapippuria

1. Paista pekoni ja sienet pannulla kunnes pekoni on rapeaa. Laita sivuun.

2. Paista samalla pannulla kanat ja mausta.

3. Kaada kanat vuokaan ja puolet pekonista päälle.

4. Vatkaa kerma kevyesti ja lisää kastikkeet sekaan. Itse laitoin vielä pippuria ja suolaa.

5. Kaada kastike päälle ja uuniin 15 min.

6. Nosta vuoka uunista ja ripottele loput pekonit ja kaikki pähkinät.

7. Laita vielä hetkeksi uuniin.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti