25. huhtikuuta 2015

Kinuskiset donitsit

Facebookin Leivotaan-sivustolla on pyörinyt Kakkutaikurin ihana resepti Arnolds-tyylisistä donitseista ja pakkohan ne oli kokeilla gluteenittomana!!! 
Muuten noudatin reseptiä, mutta jauhoja ja suolaa vähensin sekä lisäsin psylliumin. 
Tein myös samalta sivustolta Munkkirinkeleitä ja niistä tuli niin pehmeitä ja herkullisia!
Donitseista tuli gluteenittomana enemmän Arnoldsin cakesien oloisia, kakkumaisempia ja rapeimpia. Mutta todella hyviä! Kuulema :) 
Itselläni kauhea flunssa menossa etten oikein maista kunnolla mutta ei-keliaakikkoraadilta sai peukut!
Kinuskin keitin ruokosokerista fariinin sijaan kun sitä ei kaapista löytynyt, väri on siis vaaleempi kun normisti. Suklaaviirut jäi tekemättä ihan laiskuutta :)
Gluteenittomissa taikinoissa kun on suotavaa se kertakohotus, nämäkin kohotettiin vain valmiina munkkeina, eikä taikinana ollenkaan, niin kuin alkuperäisessä. Ei tullut makuraitaa, vaikka hienosti kohosivatkin :).



Alkuperäinen ohje ja neuvot täältä; 
http://kakkutaikuri83.blogspot.fi/2015/04/jumalaiset-kinuski-donitsit-arnoldsin.html?m=1

Kinuskidonitsit 

500g maitoa
25g hiivaa
2 tl psylliumia
125g fariinisokeria
75g voita
1 muna
10g suolaa
700g gluteenittomia jauhoja
100g kaurajauhoja
2tl leivinjauhetta

1. Lämpimään maitoon liota hiiva ja laita psyllium turpoamaan.

2. Lisää sokeri, muna, suola, pehmeä voi, puolet jauhoista sekä leivinjauhe.

3. Anna koneen hoitaa vaivaaminen ja lisää jauhoja vähitellen. 10 minuuttia on soppeli aika hurinaa.

4. Leivo 2 cm matoksi ja ota muotilla ympyröitä ja tee pienempi reikä keskelle. Itse otin pasteija muotilla niin tuli hauska koriste reuna :).




5. Laita renkulat öljytylle pellille ja uuniin kohoamaan n.tunniksi. Asteita uuniin 30 c. 

6. Öljy 180 asteiseksi ja eikun paistelemaan kullanruskeiksi! 




Kinuskikuorrute:

125g fariinisokeria
125g kidesokeria
250g kermaa
2 riviä Pandan valkosuklaata

pari palaa tummaa suklaata ja nonparelleja

1. Keittele sokeria ja kermaa ainakin vartin verran kunnes paksunee. 

2. Lisää valkosuklaat ja sekoita ja ala kuorruttamaan donitseja!

3. Koriste nompareilla nopeasti että tarttuvat. Sulata suklaa ja tee viiruja kuorrutteen päälle.




Tässä vielä munkkirinkeleistä kuvaa, alkuperäistä ohjetta muuten noudattaen mutta 2 tl psylliumia ja jauhot gluteenittomia.

http://kakkutaikuri83.blogspot.fi/2014/05/unelman-pehmeat-rinkilamunkit.html?m=1





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti