4. toukokuuta 2015

Daim-piirakka

Daim. Mun lemppari suklaapatukka! 
Oon monesti tehnyt Daim-kakkua, mutta siihen on aika hyvin jo kyllästynyt keliakia-aikana! Sitä kun tuppaa olemaan jokaisessa kahvilassa gluteenittomana vaihto-ehtona. Joo ymmärrän että on helppo pakastetuote mutta camoon! Muutakin olisi!
Noh nyt lähin piirakkaa siitä tekemään kun monesti haaveillu ja joskus jopa patukatkin kaappiin jo ostanut oottamaan, mutta huomannut niitten sieltä hävinneen... Öhöm...
Netissä oli monen monta reseptiä ja tän tein Nyytin herkkuja-blogiin pohjautuen. 
Tuosta päällisestä sen verran, että seuraavalla kerralla sulata sokerin täysin siihen voihin, ennen munien lisäämisyä. Nyt sai koko ajan pelätä, että menee munat kokkeliksi ku kestikin ihmeen kauan sokerin liueta. 
Sokerin määrä oli valtava alkuperäsessä, joten sitä vähensin ja jauhoina käytin C-mixiä, tykkään siitä varsinkin makeissa leivonnaisissa.



Daim-piirakka

150 g voisulaa
4 munaa
2,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
6 dl Schär mix C-jauhoseosta
2 dl maitoa 

Kuorrute:

150g margariinia
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 ½ isoa Daimia

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellem seokseen.

3. Lisää lopuksi voisula. 

4. Paista 200 asteella kiertoilmassa (norm 225) 20-25 minuuttia. 



5. Jäähdytä ja tee kuorrute. 

6. Sulata voi pannulla ja lisää sokerit ja munat ja kuumenna koko ajan sekoittaen että seos paksunee ja tasottuu.

7. Lisää rouhitut daimit sekaan (jätä osa koristeeksi) ja sekoita. 

8. Kaada kuorrute pohjan päälle ja nakka loput daimit pintaan josset oo niitä jo laudalta syönyt :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti