7. toukokuuta 2015

Itetehty Jäätelö- ilman jäätelökonetta

Aurinko armas ku on alkanut näyttäytyy enemmän ja enemmän, on minunkin sisäinen jäätelöhiiri herännyt! 
En muuten ole mikään jäätelöhullu, mutta kyllä sekin maistuu. 
Oon aikasemminkin tehnyt ite jäätelöä, mutta sillon tuli liian makiaa ja tuhtia mun makuun. Tein Bakevillen ohjeella ja aattelin nyt tehä samaisella mutta lisätä kermaa enemmän. Alkuperäisessä oli 4 dl mä laitoin 6 dl. Koostumus ei kärsinyt ollenkaan mitä jännäsin. Makiaa oli vieläkin, mutta kai se pitää vähä ollakin! :) 
Tähän tulee glukoosisiirappia joka on vehnäpohjainen, mutta valmistajan mukaan sopii silti keliaakikolle. Herkimmät tietty välttää senkin... maissisiirappi ajaa saman asian, mutta saatavuus onkin vaikeampaa.

Mä siis rrrrrrakastan daimia ja sitähä ei voi liikaa olla jäätelössäkään, joten tein överidaim jäätelöä :). Toisena makuna tein dumle-pretzel jäätelöä.
Keitin osan dumlesta kermalurauksen kanssa kattilassa ja kaadoin massan sekaan. Tää oli hyvän makuinen, mutta vähä oli sitkosta sitten kylmänä syödä, mutta olipahan hampaille töitä! 
Suolasuutta ois saanu olla enemmän eli ei riittänyt rinkeleitten suola vaan ois ripauksen kaivannut vielä. Ne myös meni massassa pehmeiksi eikä jäänyt rapsakaksi niinkun olisin halunnut. 
Mutta molemmat oli niiiiiiiin hyviä että voi erkki!!!
Kannattaa tehä! Niin helppoo ja saa tehä JUST oman mielen mukaan ja tulee sitten taatusti gluteenitonta! 



Jäätelön perusmassa: 

6 dl kermaa
1 tlk kondensoitua maitoa
0,5 dl glukoosisiirappia
1 vaniljatangon siemenet



1. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi.

2. Lisää muut aineet.

3. Lisää MITÄ IKINÄ
HALUAT! :)

Mulla on tälläset sörsselit: 



3 pientä daimia rouhittuna

1. Sekoita rouhe puolikkaaseen massaan.



Ja toisena:

Puoli pussia dumleja
Liraus kermaa keittelin kinuskiksi



Toinen pussin puolikas paloiteltuna
Schärin pretzeleitä palasina

1. Sekoitin pretzelin ja dumlen palaset puolikkaaseen massaan.

2. Tein kinuskilla raitoja jäätelöön ja väliin.

Sitten kylmään niin kauaksi että on kokonaan jäässä, ainakin 4 tuntia. 

NAUTI!!!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti