7. toukokuuta 2015

Vaniljatäytteinen omppupiirakka

Hedelmäkorissa oli taas pari-kolme nahistunutta omppua ja vieraita illalla tulossa niin eipä tarvinnut palijon miettiä mitä tehä; omppupiirakka tietenkin!



Muistin, että olin Tarun taikakakut-blogista bongannut ihanalta kuullostavan reseptin ja aattelinpa testata siitä gluteenitonta versiota! 
Siinä keiteltiin oma vaniljakastike, mutta mulla ei ollu värkkejä siihen, mutta Minetin valmista vaniljakreemijauhetta, jota aattelin testata ja hyvin toimi!
Piirakka oli toooosi hyvää ja mieskin rakastu täysin! 
Tulee takuulla tehtyä toisen kerran ja vois testata omppuja uittaa hetken esim. Calvadoksessa. 
Mä pääsin vihdoin testaan uutta Lidlin "lokerollista" silikonivuokaa, joka oli mahtava tähän! Paloista tuli niin nättejä ja siistejä ja paistu tasaisesti. Aattelin, että näppärä pakkaseenkin palaset laittaa... Mutta eihän niitä sinne asti päässyt :). 




Pohja:

2dl ruokokidesokeria
4dl Schär Mix C- jauhoseosta
100g voita sulatettuna
ripaus suolaa
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

1dl maitoa 
1 muna
2-3 omenaa

Täyte: 
1 dl Minetti-vaniljakreemijauhetta
2,5 dl maitoa

1. Sekoita sokerit, jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri voisulaan murumaiseksi. 

2. Ota reilu desi jemmaan päällistä varten.


3. Sekoita lopputaikinaan muna ja maito ja pyörittele tasaiseksi. Kaada vuokaan (26-28cm).

4. Laita kreemi taikinan päälle tasaisesti. Mä laitoin aina n. 1,5 rkl jokaiseen lokeroon. 

5. Pilko omenat ja lisää taikinan päälle, tässä vaiheessa voi lisätä kanelia, jos tykkää. 

6. Lisää muruseos päälle.


7. Uuniin 200 asteelle kiertoilmaan ja 30 minuuttia. 


Mies nappas palan ennen ku kerkesin kuvan ottaa :). 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti