Muistin, että olin Tarun taikakakut-blogista bongannut ihanalta kuullostavan reseptin ja aattelinpa testata siitä gluteenitonta versiota!
Siinä keiteltiin oma vaniljakastike, mutta mulla ei ollu värkkejä siihen, mutta Minetin valmista vaniljakreemijauhetta, jota aattelin testata ja hyvin toimi!
Piirakka oli toooosi hyvää ja mieskin rakastu täysin!
Tulee takuulla tehtyä toisen kerran ja vois testata omppuja uittaa hetken esim. Calvadoksessa.
Mä pääsin vihdoin testaan uutta Lidlin "lokerollista" silikonivuokaa, joka oli mahtava tähän! Paloista tuli niin nättejä ja siistejä ja paistu tasaisesti. Aattelin, että näppärä pakkaseenkin palaset laittaa... Mutta eihän niitä sinne asti päässyt :).
Pohja:
2dl ruokokidesokeria
4dl Schär Mix C- jauhoseosta
100g voita sulatettuna
ripaus suolaa
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1dl maitoa
1 muna
2-3 omenaa
Täyte:
1 dl Minetti-vaniljakreemijauhetta
2,5 dl maitoa
1. Sekoita sokerit, jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri voisulaan murumaiseksi.
2. Ota reilu desi jemmaan päällistä varten.
4. Laita kreemi taikinan päälle tasaisesti. Mä laitoin aina n. 1,5 rkl jokaiseen lokeroon.
5. Pilko omenat ja lisää taikinan päälle, tässä vaiheessa voi lisätä kanelia, jos tykkää.
6. Lisää muruseos päälle.
7. Uuniin 200 asteelle kiertoilmaan ja 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti