5. toukokuuta 2015

Valkosipulivoi-muffinsit ja nakkipiilot

Vappu oli ja meni mutta tässä tulee meijän vappubrunssi tarjottavia!
Uudessa Maku-lehessä oli paljon mielenkiintosia reseptejä ja yks mitä testasin heti oli nämä Valkosipulivoimuffinsit! Valkosipuli ja voi. Ei VOI mennä pieleen!!! Ja kaiken lisäksi niiiiiin helppoja, että muksutkin voi olla tekemässä. Mä laitoin puoleen taikinaan juustoraastetta ja teki vieläkin parempia niistä, yllättäen! :) Mä tein taikinan kaksinkertasena ja jauhot muutin tattariin ja jauhoseokseen. 
Toisena tehtiin Nakkipiiloja. Ne oli mun lapsuuden herkkuja! Voitaikinaa ja nakkeja, nam! Nyt tietenkään perinteistä voitaikinaa voinut käyttää, enkä oikein oo tykästynyt gluteenittomiin versioihin ollenkaan. 
Kaveri kehui erästä reseptiä ja aattelin testata sen gluteenittona. Hyvin toimi ja hyvän tuntuista taikinaa oli, mutta paistaessa osa vähän repeili, mutta luulen että niissä oli vain liian ohuesti taikinaa. 
Osaan lurautin ketsuppia mukaan ja olikin kiva lisä siihen!

Toivottavasti kaikilla oli kiva vappu!
😊 





Valkosipulivoi-muffinsit 
12 kpl

2 dl tattarijauhoja
2 dl jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 munaa
1/2 dl öljyä
( 1dl juustoraastetta )
Valkosipulivoi:
6 valkosipulin kynttä
1 rkl persiljaa
50g voita 



1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maito, muna ja öljy.

2. Lisää juustoraaste sekaan.

3. Lusikoi taikina muffinsipellin koloihin.

4. Hienonna valkosipulit pehmeään voihin ja lisää persiljasilppu. 

5. Laita nokare voita keskelle jokaista muffinsia. 



6. Paista 200 asteessa kierto-ilmalla 15-20 minuuttia.

 
Oispa oma tiskari, joka hoitas ne aina...


Nakkipiilot

7 dl jauhoseosta
200g pehmeää voita
2,5 dl maitoa
25g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
 
Nakkeja
Ketsuppia



1. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi. 

2. Liuota hiiva lämpimään maitoon ja lisää sokeri ja suola. 
 
3. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

4. Kaulitse taikina ja leikkaa suorakaiteen muotoisia paloja.  

5. Laita nakki taikinaan ja rullaa taikina kiinni. Mä leikkasin ne sitten 3 osaan, voi paistaa kokonaisenakin, mutta mä halusin pieniä suupaloja. Tässä vaiheessa voi laittaa sen lurauksen ketsuppia viivaksi nakin viereen. 



6. Anna kohota hetki ja voitele munalla. Laita uuniin 200 asteelle kiertoilmalle ja 10-15 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti