4. kesäkuuta 2015

Lihapiirakat

Syö lihistä, se kasvattaa pihistä!
Mikä se pihis on, sitä en tiiä :)! Tällänen lentävä lause on miehen suusta tullut ja jäänyt elämään :).
Oon yhesti aiemmin tehnyt lihapiirakoita, mutta ne oli vähän sitkosia taikinan puolesta niin nyt uus yritys!
Tein kahesta taikinasta tällä kertaa ja versio 2. oli mun makuun mieluisampi ja myös seuraavana päivänä parempi kun toinen.
Ykkösversioissa aattelin testata Semperin valmista leipä-seosta ja hyvin se toimi, mutta taikina oli aika ilmavaa, että hieman haastavaa oli kun helposti tuli reikiä. Mutta gluteenittomia muuten oli helpompi jotenkin muotoilla kun tavistaikinaa, liimautu saumat hyvin kiinni eikä vuotanut lihat pihalle yhtään!!!
Gluteenittomat ei ruskistu samanlai kun vehnäset rasvakeittimessä niin vähän joutuu seuraamaan millon on sopivan kypsä. Mä paistoin 4 minuuttia puolelleen, eli 8 minuuttia. 
Täytteen olin tehnyt edellisenä päivänä ja se oliki helpompi levittää, ku oli jähmettynyt kiinteemmäksi.


Täyte:

400 g jauhelihaa
1 dl puuroriisiä
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
0,5 dl ketsuppia
1 dl sinappia
2 kananmunaa hienonnettuna
Suolaa
Pippuria

1. Paista jauheliha ja sipulisilppu. 

2. Lisää kaikki muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

3. Maista onko sopivaa. Täyte saa olla voimakasta jotta maistuu taikinan sisältä!


Taikina 1:

Semperin Maalaisleipä- seos

Tee paketin ohjeen mukaan taikina.

Taikina 2: 

3 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
7 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 1/2 tl sokeria
1 tl suolaa
1/2 dl öljyä

1. Sekoita lämpimään veteen kuivahiiva, sokeri ja anna hetken levätä.

2. Lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin.

3. Lisää öljy ja vaivaa tasaiseksi.

4. Kohota taikinaa puoli tuntia.

Molempiin taikinaan seuraavat vaiheet:

5. Kaulitse taikina ja ota kupilla ympyrä.

6. Laita muutama lusikallinen täytettä, kastele reunaa hieman vedellä ja taita toinen puoli päälle ja nipistä kiinni.

7. Laita lihikset keittiöpyyhkeen päälle odottamaan paistoa.


8. Kuumenna öljy 180 asteeseen ja paistele 8 minuuttia ( 4+4 min).

9. Nosta paperille valumaan.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti