14. kesäkuuta 2015

Kaura-talkkuna teeleivät

Ostinpa kaupasta talkkunapussin, joka oli tehty gluteenittomasta kaurasta. En ollu koskaan syönyt talkkunaa tai muutenkaan oikein sen ideaa ymmärtänyt. Nyt vaan tarttui mukaan, koska a) se oli gluteenitonta b) gluteenittomaksi tuotteeksi oli edukas!
Kaapissahan se sitten seiso hyvän aikaa ennenkun siihen palasin... Päädyin lopulta tekemään tattaripuurovelliä, koostumus oli siis paksumpaa kun velli mutta ei niin puuromaista, että lusikka ois pysynyt pystyssä. Kävimme jännityneinä pojan kanssa pöytään, houkuttelin hänet mukaan "kakan" maisteluun isolla voimäärällä ja sitä vaati äitinkin lautanen :). 
Nooooo maisteltua sitä en ihan vakuuttunut siitä. Ei se pahaa ollut missään nimessä, mutta ei vaan iskenyt. Poika söi kaks lusikallista melkein pelkkää voisulaa :)! 
Nyt piti siis miettiä mihin tuhoan pussillisen talkkunaa! Nyt lähti kokeiluun sitten teeleivät ja hyvin passas!!! Tuli kiva erilainen maku siihen ja väriä paljon!
Lisäsin kaveriksi vielä kurpitsan siemeniä niin tuli purutuntumaakin. 



2 dl Schär Mix C
1 dl talkkunaa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl juustoraastetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
50 g voita
3-3 1/2 dl piimää

1. Sekoita kaikki kuivat aineet. 



2. Lisää voi ja piimä ja sekoita nopeasti. 




3. Taputtele ohueksi pellille, voit myös tehdä kaks pyöreääkin tai pikkusia yksittäisiä. Pistele tai tee taikinapyörällä kuvioita.



4. Paista 200 asteessa ja 10-15 minuuttia. 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti