11. kesäkuuta 2015

Parmesan-kanaa

Tätä oon himonnut jo vuosia, mutta en vaan jostain syystä oo saanut aikaseksi! 
Nyt katoin taas jenkki-leffaa missä pariskunta tätä söi ja pakko oli polokasta kauppaan kanaa hakemaan.
Kattelin muutamia reseptejä ja niistä muokkailin alla olevan. Enemmän olis saanut olla parmesania mun makuun eli laitoin ohjeeseen väljästi tuon määrän. 
Meillä koko perhe kyllä rakastui tähän ruokaan ja tehdään pian uudestaan!


Kananleikkeet:

1 pkt (700g) Kariniemen ohuita kananleikkeitä
2 dl gluteenittomia korppujauhoja
40-60 g parmesan raastetta
Rosmariinia
Timjamia
Suolaa
Pippuria
Jauhoja
2 kananmunaa

Tomaattikastike:

500 g tomaattimurskaa
1 tlk tomaattisosetta
4 valkosipulin kynttä
1 sipuli
Oreganoa
Suolaa
Pippuria

Pinnalle:

100 g mozzarella-raastetta

1. Aloita kanoista; ripottele päälle suolaa ja pippuria.

2. Laita kuppiin korppujauhot, juustoraaste ja mausteet.

3. Laita toiseen kuppiin jauhoja ja vielä yhteen vatkatut munat.



4. Kasta kananpala ensin jauhoihin, sitten munaseokseen, jonka jälkeen korppujauhoihin. 

5. Laita pellille ja laita kaikki uuniin tai paistele pannulla. (Mä laitoin uuniin ne 10 minuutiksi ja käänsin ne ja vielä 5 minuuttia).



6. Tee tomaattikastike nyt (sen voi myös tehä ekana, jolloin ehtii hyvin muhia). Aloita kuullottamalla sipulit.



7. Lisää tomaattisose ja murska sekä kaikki mausteet. Anna porista.

8. Laita tässä vaiheessa spagetti/pasta kaveriksi kiehumaan. 

9. Ota kanat pois uunista. Kaada vuokaan (lasagne oli hyvän kokoinen) tomaattikastike pohjalle. Laita kanat kastikkeen päälle ja ripottele juustoraastetta päälle. 



10. Laita uuniin 225 asteeseen hetkeksi niin, että juusto ruskistuu ja kuplii.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti