25. maaliskuuta 2017

Aurinkoiset porkkanasämpylät

Selailin vanhoja reseptejäni ja törmäsin tähän Pähkinä-porkkanaleipään ja muistan joskus sitä tehneeni vehnäsenä ja oli tosi maukasta. Joten ei muuta kun testaamaan gluteenittomana! Mä käytin jauhoina kaikkia jämiä ja siksi on niin monenlaista jauhoja käytetty. Ite jätin pähkinät pois kokonaan ja panin enemmän auringonkukan siemeniä. Alkuperäsessä ohjeessa oli jauhoja 10 dl, mutta mä laitoin 8 dl ja silti oli kuivaa, että jouduin vettä lisään vielä 1dl verran. Mulla toki teki tuo perunakuitukin sen että vetäs reippaasti nestettä itteensä. Mulla osassa jauhoseoksissa oli psylliumia niin siksi en juuri lisännyt taikinaan.
Mutta tosi hyvää ja vähän makeaa leipää oli, ihanasti passas suolainen kylmäsavulohi!

Tässä alkuperäinen ohje:



Aurinkoiset porkkanasämpylät

3 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl psylliumia
2 tl suolaa
2 dl porkkanasosetta (Pirkka)
3 rkl siirappia
2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl perunakuitua (Semper)
2 dl kaurahiutaleita (Lidl)
2 dl maissijauhoja 
1,5 dl karkeaa jauhoseosta
1,5 dl tattarijauhoja 
2 dl hienoa jauhoseosta

1. Mittaa 42 asteinen vesi kuppiin ja lisää hiiva, siirappi ja psyllium ja anna turvota 10 minsaa.

2. Lisää hiutaleet, siemenet ja suola.



3. Lisää porkkanasose ja jauhot ja tee sopiva taikina.

4. Kohota 30-40 minuuttia.

5. Leivo pellille suorakaiteen muotoinen leipä ja leikkaa pizzaleikkurilla leipä sopiviksi paloiksi. 

6. Voitele siirapin ja veden sekoituksella pinta.



7. Paista 200 asteessa 40 minuuttia.



Leipä on helppo taittaa leikatusta kohdasta. Leikkaa siis itelles sopivia palasia. 😀


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti