7. maaliskuuta 2017

Toscasydämet

Toscapiirakka. Vanha ja kunnon toscapiirakka. Meijän äitin lempparileivonnainen ja sitä leipo aina kotona. Mun suosikki se ei ollut koskaan ja ehkä siksi ku oli niin tavallinen ja aina tarjolla. 
Nyt muutama vuosi sitten vasta ite leivoin sitä ekan kerran ja rakkaus syttyi heti!!! Miksi kummassa en ollut aiemmin tykännyt; pehmeä ja voinen pohja, rapealla ja kinuskisella päällisellä! Taattua herkkua! 
Siitä tuli myös pojan herkkua ja viime vuonna piti synttärikakuksikin tehdä ☺.

Nyt halusin tehä meijän kässäilykerhoon sitä, mutta jotain uutta siihen. No kovin extremeksi en ryhtynyt vaan aattelin ulkonäköä ja muotoa muuttaa eli tein ne sydämenmallisiin silikonimuffinsivuokiin. Ja todellakin suosittelen ellen jopa kehota niitä tekemään silikonisiin, koska tuo päällinen palaa reunoista tosi lujaa kiinni ja miten helppo on tuo silikoni puhdistaa!
Mut makuasia tämäkin, mä valitsin helppouden tällä kertaa!
Yleensä teen pellillisen tätä, mutta nyt puolitin ainekset ja siitä tuli 8 kpl sydämiä ja pari minipiirakkavuokaa.

Alkuperäinen ja pellillisen ohje löytyy täältä:



Toscasydämet

2 munaa
1,5 dl sokeria
50 g sulatettua voita
1 dl kermaa
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta

Päällinen:
110 g voita
1,25 dl sokeria
1,5 rkl jauhoseosta
1 pss mantelilastuja
1,5 rkl maitoa (jonka unohin)

1. Sulata voi ja lisää kerma siihen.


2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.


3. Sekoita kuivat aineet keskenään.

4. Lisää jauhoseosta ja kerma-voiseosta vuorotellen vaahtoon varovasti.

5. Lusikoi taikina muffinsivuokiin ja paista 12 minuuttia.


6. Valmista sillä välin kuorrutus. Sulata voi kattilassa ja lisää muut aineet ja anna kiehastaa hetken.

7. Nosta muffinsit uunista ja lusikoi tosca päälle ja paista vielä n. 10 minuuttia.




8. Anna sydämien jäähtyä kunnolla ennenkuin irrotat ne vuoasta etteivät hajoa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti