27. syyskuuta 2015

Täytetyt lohipalat ja batut


Tässäpä ihana viikonloppu ruoka! Niin hyvää ja terveellistäkin :)
Lohta tulee aina tehtyä suunnilleen samoilla kaavoilla, kun harvoin raskii ostaa ees... Niin nyt oltiin mummulassa ja päätin vähän erilaita testata, täytettyjä lohen palasia ja siihen kylkeen ihanat bataattiranskalaiset ja raikas salaatti! Tuli tosi hyvää ja äitini paistoi siihen vielä paprikoita balsamicon kera, joka oli piste iin päälle tälle setille. Suosittelen kokeilemaan!
Koo-kaupasta tarttui vielä mukaan tälläinen maustetahna, joka oli kivan makuinen, mutta voimakkaasti tillinen, joten ite laitoin varoen sitä, koska halusin vielä aurajuustoa siihen. Ettei ois kauhee sekasotku makuja, mutta jos jättää auriksen pois laittaisin lisää tuota tahnaa.


Täytetyt lohipalat:
600 g lohta (olin aamulla laittanut jo pintaan suolaa ja tilliä maustamaan)
1 prk smetanaa
2-3 rkl tilli-mantelipesto
sitruunanmehua
sitruunapippuria
suolaa
aurajuustoa

1. Pilko kalasta 5 annospalaa ja leikkaa keskelle viilto, mutta ei reunoille asti, tasku tavallaan. (Kuvasta tuli niin härski, mutta laitan sen silti:) )



2. Sekoita täytteen aineet aurajuustoa lukuunottamatta. Maistele ja lisää tarvittaessa jotain.



3. Täytä lohen viillot täytteellä.

4. Murustele aurajuustoa päälle halutessaan.
 


4. Paista uunissa 200 asteessa joku vartti.


Bataattiranskikset



1,5 kg bataattia 
3 rkl öljyä

Mausteseos:
1 tl paprikajauhetta
1,5tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1,5 tl sokeria
1,5 tl pippurisekotusta
2 rkl gluteenittomia korppujauhoja

1. Sekoita kaikki ainekset purkissa. Tätä kannattaa tehä isompi satsi niin on valmiina seuraava kertaa tai maustamaan jotain muuta, esim.pottuja.

2. Kuori ja suikaloi bataatti. Huuhtele ja kuivaa pyyhkeen päällä.



3. Heitä batut pellille ja öljy ja mausteseos päälle. Sekoita hyvin ja uuniin 225 asteeseen 40 minsaa tai sitten ku on rapsakoita. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti