27. syyskuuta 2015

Marjakorit

Meillä täälläpäin on sellanen pieni kahvilaketju nimeltä Häggman ja sieltä saa ihanaaaaaa Marjakori-leivosta, joka on ihanan raikasta. Se on yleensä ollut aina mustikasta ja niin tein omanikin, mutta marjoiksihan voi laittaa mitä vaan haluaa.
Enää en voi sieltä sitä ostaa diagnoosin jälkeen, joten ei kun kehittelemään omaa! Tää oli kyllä tosi lähellä sitä, mutta taikina ei ollut niin voinen mitä Hekulla on, että se vaatii vielä hiomista, mutta niin hyvä tuli kuitenkin että uskallan jakaa reseptin! Mä tein tollasiin pieniin torttuvuokiin, koska pelkäsin taikinan mureutuvuutta ja rikkoutumista, mutta hyvin kestivät käsittelyä.
Voi siis tehä pieniin tai isoonkin vuokaan.




Taikina:
125 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl Sunnuntai-gluteeniton jauhoseos
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljajauhetta

1. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi.

2. Lisää muut aineet nopeasti ja laita jääkaappiin hetkeksi.



3. Painele taikina vuokiin ja laita jälleen kylmään.



4. Paista 200 asteessa 5-15 minuuttia, niin riippuen vuoasta. Seuraile milloin on kullanruskea hieman.

5. Jäähdytä ennen täyttöä.

Täyte:
2dl kermaa
1-2 dl rahkaa (ite en tykkää niin rahkasesta mausta, laitoin 1 dl)
1/2-1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl mustikoita
1-2 liivatelehteä

1. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.

2. Vatkaa kerma ja lisää sokerit ja rahkat.

3. Sulata liivatelehdet tilkkaan mehua.

4. Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman sekaan. Lisää mustikat varovasti mukaan myös.

5. Lusikoi paistettujen pohjien päälle keoksi, keskeltä korkeammaksi siis.



Kiille:
2 dl mustikoita
mehua
1 liivate

1. Pehmennä liivate kylmässä vedessä taas ja kuumaan mehuun sen jälkeen, niinkuin täytteessäkin.


2. Lusikoi jähmettyneiden täytekekojen päälle. Mulla oli tätä liian hintsusti niin tuli rustiikkisen näkösiä, mutta tykkäsin silti ulkonäöstä.

3. Kylmään jähmettymään ja eikun kahvit ruplattaan kaveriksi!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti