26. huhtikuuta 2017

Nopeat rahkamunkit

Vappu! Tuo friteerauksen juhlapäivä 😆
No ehkä siihen muutakin kuuluu!
Mutta kerta vuoteen ne on munkit aina paistettava! Nyt mulla on käsi hieman huonossa kunnossa eikä tavalliset munkit tai donitsit taitu, niin testasin rahkamunkkeja jotka on nopea ja helppo tapa taltuttaa munkin näläkä!
Mä maustoin nyt vaniljasokerilla, mutta esim. kardemumma ja sitruunan kuori sopisi loistavasti! 


Nopeat rahkamunkit 

500 g Semper fin mix-hieno jauhoseos
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa 
100 g voita
100 g sokeria
250 g maitorahkaa
3 kananmunaa
1 dl maitoa/ vaniljakastiketta
1 tl vaniljasokeria

1 litra öljyä paistamiseen

Hienoa sokeria sokerointiin

1. Sulata voi ja lisää kaikki aineet kulhoon paitsi maito.


2. Sekoita tasaisesti ja lisää maito pikkuhiljaa joukkoon.


3. Lämmitä öljy 175 asteeseen (tämän voi laittaa lämpenemään jo taikinan teon aikaan jos taikinan valmistaa reippaasti).

4. Nostele kahdella lusikalla nökkösiä kuumaan öljyyn ja paista n.3 minuuttia puolelta.


5. Nosta munkit paperin päälle ja pyörittele hienossa sokerissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti