30. lokakuuta 2015

Funfetti-kuppikakut

Halloweeniksi halusin jotain pientä pojalle tehdä ja päädyin kokeilemaan funfettitaikinaa uudemman kerran. Viimeksi maku oli huippu, mutta strösselit ihan huonoja, koska ne vaan sulivat sinne. Kannattaa siis olla tarkkana, että on kunnon läpivärjättyjä koristeita, muuten ei toimi. Mulla oli nyt noita Dr.Oetkerim Confetteja ja oli tosi hyvät! Värit ja rapeus säily! 
Mä koristelin halloween-teemaisesti karkkimadoilla ja hämpyillä. 




Taikina:

3 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
½ tl suolaa
125 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
2 dl vanukasta/jogurttia
90 g confetti-strösseleitä

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
150-200g tuorejuustoa
0,75 dl tomusokeria
Elintarvikeväriä

1. Sekoita kuivat aineet, paitsi sokeri keskenään.

2. Sulata toisessa kupissa voi ja lisää sinne vanukas, munat ja sokeri.

3. Sekoita nopeasti sekaan kuivat aineet.

4. Laita muffinsipellille vuokia ja täytä taikinalla, 2/3 täyteen. Tulee noin 20 kpl.

5. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.




6. Kuorrutteeseen vispaa kerma ja lisää sokeri ja tuorejuusto ja halutessaan väri.
 
6. Jäähdytä kunnolla ja pursota kuorrute pintaan. Koristele karkeilla, strösseleillä js millä vaan! 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti